Recepty > polévky > greenwichská bramboračka
Suroviny potřebné pro přípravu:
250 g brambor, 40 g másla, 1 cibule, 100 g žampionů, 500 ml smetany, muškátový oříšek, pepř, sůl, asi 1,5 litru vody
Recept na přípravu:
Do osolené vody dáme vařit kostičky oloupaných brambor. Uvaříme je doměkka a pak je vlijeme do mixéru i s vodou. Mezitím osmahneme na másle jemně pokrájenou cibuli, přidáme drobně pokrájené houby, opepříme a podusíme pod pokličkou. Směs přidáme do mixéru. Vše opatrně ušleháme, nalijeme zpět do hrnce, povaříme, okořeníme strouhaným muškátovým oříškem. Pak vlijeme smetanu a hned podáváme.
Další recepty:
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Pórková polévka s vajíčkem a nadrobno nasekanou petrželkou.
Drůbková polévka s knedlíčky kterou podle chuti dosolíme.
Květákové placičky se sýrem osmažime ze všech stran do zlatohněda.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou přelijeme vývarem.
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Babiččina bramboračka z babiččina receptáře.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená v troubě.
Žampionový krém vaříme.
Francouzská cibulačka se sýrem a kousky bagety.
Fazolová čorba ozdobená snítkou kopru.
Bramboračka na másle ze kterého připravíme jíšku.
Dršťková polévka z václavek do níž vmícháme prolisovaný česnek.
Zelňačka s klobásou recept
Greenwichská bramboračka má své chuťové kouzlo.