Recepty

Recepty > polévky > greenwichská bramboračka

Greenwichská bramboračka

Suroviny potřebné pro přípravu:

250 g brambor, 40 g másla, 1 cibule, 100 g žampionů, 500 ml smetany, muškátový oříšek, pepř, sůl, asi 1,5 litru vody

Recept na přípravu:

Do osolené vody dáme vařit kostičky oloupaných brambor. Uvaříme je doměkka a pak je vlijeme do mixéru i s vodou. Mezitím osmahneme na másle jemně pokrájenou cibuli, přidáme drobně pokrájené houby, opepříme a podusíme pod pokličkou. Směs přidáme do mixéru. Vše opatrně ušleháme, nalijeme zpět do hrnce, povaříme, okořeníme strouhaným muškátovým oříškem. Pak vlijeme smetanu a hned podáváme.

Další recepty:
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Pórková polévka s vajíčkem a nadrobno nasekanou petrželkou.
Drůbková polévka s knedlíčky kterou podle chuti dosolíme.
Květákové placičky se sýrem osmažime ze všech stran do zlatohněda.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou přelijeme vývarem.
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Babiččina bramboračka z babiččina receptáře.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená v troubě.
Žampionový krém vaříme.
Francouzská cibulačka se sýrem a kousky bagety.
Fazolová čorba ozdobená snítkou kopru.
Bramboračka na másle ze kterého připravíme jíšku.
Dršťková polévka z václavek do níž vmícháme prolisovaný česnek.
Zelňačka s klobásou recept

Recepty
Motto

Greenwichská bramboračka má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.