Recepty

Recepty > polévky > gratinovaná pórková polévka

Gratinovaná pórková polévka

Suroviny potřebné pro přípravu:

800 g pórku, 30 g másla, 1 vejce, 2 lžíce sójového škrobu, 3 lžíce sladké smetany, 750 ml vepřového vývaru, 50 g tvrdého sýra, sůl, bílý pepř, nastrouhaný muškátový oříšek

Recept na přípravu:

Pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Kolečka pórku dáme na máslo a zakryté podusíme. Mezitím oddělme žloutek od bílku a bílek našleháme dotuha. Žloutek smícháme s bramborovým škrobem a smetanou a dohladka rozmícháme. K pórku přidáme masový vývar a necháme přejít varem. Vzniklou směs vmícháme do pórkové polévky a celé dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Polévku necháme ještě jednou přejít varem a potom ji důkladně promícháme. Do našlehaného bílku vmícháme strouhaný sýr. Polévku rozdělíme do 4 žáruvzdorných misek a navrch každé přidáme trochu sněhu se sýrem. V rozpálené troubě gratinujeme, dokud sýrová čepice na polévce nezezlátne.

Další recepty:
Drůbková polévka s knedlíčky kterou podle chuti dosolíme.
Květákové placičky se sýrem osmažime ze všech stran do zlatohněda.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou přelijeme vývarem.
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Srbská čorba z vepřového.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená v troubě.
Žampionový krém vaříme.
Francouzská cibulačka se sýrem a kousky bagety.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Fazolová čorba ozdobená snítkou kopru.
Bramboračka na másle ze kterého připravíme jíšku.
Dršťková polévka z václavek do níž vmícháme prolisovaný česnek.
Pórková polévka s vajíčkem a nadrobno nasekanou petrželkou.
Zelňačka s klobásou recept

Recepty
Motto

Gratinovaná pórková polévka má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.