Recepty > kuře > francouzské kuře s lilkem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
kuře, 2 cibule, 2 stroužky česneku, bazalka, tymián, 1 lilek, olivový olej, sůl, mletý kmín
Postup přípravy:
Najemno nakrájenou cibuli poklademe na dno pekáčku, přidáme nastrouhaný česnek, bazalku a tymián. Lilek omyjeme a nakrájíme na menší kousky, které orestujeme na olivovém oleji a dáme do pekáčku na cibuli. Nahoru položíme osolené a okmínované kuřecí kousky, podlijeme 200 ml vody a vložíme do trouby, ve které kuře pečeme při 200 °C.
Francouzské kuře s lilkem podáváme s brambory jako přílohou.
Další jídla:
babiččino kuře pečeme ve směsi, kuřecí směs v tortile obložená zeleninou, marináda na kuřecí maso z oleje a směsi koření, kuře na divoko ke kterému se podává bramborová kaše, čínské nudle jsou v Číně národní jídlo, kuřecí směs s vajíčkem, kuřecí maso se zelím podáváme s rýží, kuře po indicku na kari, mandlích a jogurtu, recept kuře na paprice patří mezi oblíbené úpravy drůbeže, boloňské špagety jsou mezinárodní jídlo, kuřecí řízky v jogurtu mají své gastronomické kouzlo
Recept, podle kterého připravíme pokrm francouzské kuře s lilkem.