Recepty > polévky > francouzská polévka z čerstvého hrášku
Suroviny potřebné pro přípravu:
500 g čerstvého vyloupaného hrášku, 1 litr vývaru z masa, 40 g hladké mouky, sůl, majoránka, čtvrt celeru, 3 stroužky česneku, pažitka
Recept na přípravu:
Hrášek vsypeme do vývaru a vaříme dle potřeby doměkka. Pak umixujeme i s vývarem, vlijeme do hrnce, osolíme, přidáme tmavší jíšku, majoránku a povaříme. Před koncem přidáme utřený česnek se solí a posypeme pažitkou. Do talířků s polévkou nasypeme osmaženou housku.
Další recepty:
Francouzská cibulačka se sýrem a kousky bagety.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená v troubě.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Žampionový krém vaříme.
Fazolová čorba ozdobená snítkou kopru.
Bramboračka na másle ze kterého připravíme jíšku.
Chřestová omáčka s těstovinami.
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou přelijeme vývarem.
Dršťková polévka z václavek do níž vmícháme prolisovaný česnek.
Tmavá zabijačková polévka ke které můžeme přikusovat chléb.
Drůbková polévka s knedlíčky kterou podle chuti dosolíme.
Srbská čorba z vepřového.
Krevetová omáčka s mascarpone
Francouzská polévka z čerstvého hrášku má své chuťové kouzlo.