Recepty

Recepty > polévky > francouzská kuřecí polévka

Francouzská kuřecí polévka

Suroviny potřebné pro přípravu:

lžička oleje, cibule, 3 stroužky česneku, červená paprika, zelená paprika, 2 cukety, 300 ml rajčatového protlaku, 180 g polévkových nudlí, 450 g kuřecího masa, 1/4 lžičky soli, pepř

Recept na přípravu:

V hrnci rozpálíme olej a osmahneme na něm cibuli. Přidáme česnek nakrájený na tenké plátky a vše mícháme ještě cca 1 minutu. Dále přidáme papriky nakrájené na kostičky, přiklopíme pokličkou a za občasného míchání dusíme 5 minut. Poté přidáme cukety nakrájené na plátky, majoránku a dusíme dalších 7 minut, dokud cukety nezměknou. Přilijeme rajský protlak a drůbeží vývar, vše začneme vařit. Přidáme těstoviny a kuře nakrájené na kostičky. Zmírníme teplotu a pod pokličkou vaříme mírným varem dalších 5-8 minut. Na závěr dochutíme polévku solí a pepřem.

Další recepty:
Jemná cibulačka s nadrobno nakrájenou pažitkou.
Polévka ze zvěřiny na kterou použijeme odřezky a kosti.
Cuketová omáčka na špagety.
Bramboračka s houbami vařená do změknutí brambor.
Bramboračka na másle s hrstí hub.
Selská bramboračka s uzeným masem a zelenou petrželku.
Rybí polévka s houbami podáváme ji s opečeným pečivem.
Rajčatová polévka s bazalkou a šlehačkou.
Bylinková majonéza ze šalotky, žloutků a oleje.
Španělská česnečka ke které přidáme osmažené kostičky bagety.
Domácí gulášová polévka z mletého masa dochucená polévkovým kořením.
Asijské křupavé kuře podáváme s bramborovou kaší a zeleninou.
Francouzská bramboračka s pažitkou.
Kapustová polévka

Recepty
Motto

Francouzská kuřecí polévka má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.