Recepty

Recepty > polévky > francouzská krevetová polévka

Francouzská krevetová polévka

Suroviny potřebné pro přípravu:

300 g malých krevet, 50 g másla, 1 litr kuřecího vývaru, 50 ml smetany, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 2 rajčata, bazalka, petrželka, sůl, bílý pepř

Recept na přípravu:

Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme ji na másle společně s česnekem a krevetami. Zalijeme vývarem a vaříme asi 20 minut. Potom přidáme oloupaná rajčata, nasekanou petrželku a vaříme dalších 10 minut. Nakonec dochutíme smetanou, solí a pepřem.

Další recepty:
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Žampionový krém vaříme.
Fazolová čorba ozdobená snítkou kopru.
Francouzská cibulačka se sýrem a kousky bagety.
Bramboračka na másle ze kterého připravíme jíšku.
Chřestová omáčka s těstovinami.
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou přelijeme vývarem.
Dršťková polévka z václavek do níž vmícháme prolisovaný česnek.
Tmavá zabijačková polévka ke které můžeme přikusovat chléb.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená v troubě.
Drůbková polévka s knedlíčky kterou podle chuti dosolíme.
Srbská čorba z vepřového.
Krevetová omáčka s mascarpone

Recepty
Motto

Francouzská krevetová polévka má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.