Recepty > polévky > francouzská celeračka
Suroviny potřebné pro přípravu:
20 g másla, polovina středního celeru, 1 větší brambora, 20 g másla a 40 g hladké mouky na jíšku, 1 cibule, pepř, petrželka, 100 ml smetany nebo mléka, 1 žloutek
Recept na přípravu:
Umytý celer oloupeme, nakrájíme na kostky, podusíme na másle, přidáme nakrájenou bramboru, zalijeme trochou studené vody a vaříme doměkka. Potom celer s bramborou prolisujeme. Vývarem z celeru zahustíme světlou jíšku s cibulí, přidáme prolisovaný celer, pepř, petrželku a povaříme. Nakonec do polévky vlijeme žloutek rozšlehaný ve smetaně.
Další recepty:
Fazolová čorba ozdobená snítkou kopru.
Francouzská cibulačka se sýrem a kousky bagety.
Bramboračka na másle ze kterého připravíme jíšku.
Chřestová omáčka s těstovinami.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou přelijeme vývarem.
Dršťková polévka z václavek do níž vmícháme prolisovaný česnek.
Tmavá zabijačková polévka ke které můžeme přikusovat chléb.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená v troubě.
Drůbková polévka s knedlíčky kterou podle chuti dosolíme.
Žampionový krém vaříme.
Srbská čorba z vepřového.
Dýňová polévka hokaido
Francouzská celeračka má své chuťové kouzlo.