Recepty > polévky > florentinská fazolková polévka (Zuppa di fagioli alla fiorentina)
Suroviny potřebné pro přípravu:
200 g zelených fazolových lusků, 100 g červeného zelí, 200 ml rajčatové omáčky, 2 cibule, 1 pórek, 1 stonek celeru, 1 stroužek česneku, trocha tymiánu, majoránky, soli, pepře, 4 lžíce oleje, několik skrojků osmaženého bílého chleba, vývar
Recept na přípravu:
V hrnci zahřejeme olej, přidáme drobně krájenou zeleninu a koření a zamícháme. Zalijeme rajčatovou omáčkou, trochou vývaru a vaříme zvolna 1,5 až 2 hodiny. V případě potřeby dolijeme vývarem nebo rajčatovou omáčkou. Podáváme v nádobě, ve které jsme polévku vařili, se skrojky osmaženého chleba.
Další recepty:
Chřestová omáčka s těstovinami.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou přelijeme vývarem.
Dršťková polévka z václavek do níž vmícháme prolisovaný česnek.
Fazolová čorba ozdobená snítkou kopru.
Tmavá zabijačková polévka ke které můžeme přikusovat chléb.
Selská bramboračka s uzeným masem a kostičkami housky.
Jemná cibulačka s rozšlehaným vejcem.
Drůbková polévka s knedlíčky kterou podle chuti dosolíme.
Žampionový krém vaříme.
Srbská čorba z vepřového.
Bramboračka na másle ze kterého připravíme jíšku.
Dýňová polévka hokaido
Florentinská fazolková polévka (Zuppa di fagioli alla fiorentina) má své chuťové kouzlo.