Recepty

Recepty > polévky > florentinská fazolková polévka (Zuppa di fagioli alla fiorentina)

Florentinská fazolková polévka (Zuppa di fagioli alla fiorentina)

Suroviny potřebné pro přípravu:

200 g zelených fazolových lusků, 100 g červeného zelí, 200 ml rajčatové omáčky, 2 cibule, 1 pórek, 1 stonek celeru, 1 stroužek česneku, trocha tymiánu, majoránky, soli, pepře, 4 lžíce oleje, několik skrojků osmaženého bílého chleba, vývar

Recept na přípravu:

V hrnci zahřejeme olej, přidáme drobně krájenou zeleninu a koření a zamícháme. Zalijeme rajčatovou omáčkou, trochou vývaru a vaříme zvolna 1,5 až 2 hodiny. V případě potřeby dolijeme vývarem nebo rajčatovou omáčkou. Podáváme v nádobě, ve které jsme polévku vařili, se skrojky osmaženého chleba.

Další recepty:
Chřestová omáčka s těstovinami.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou přelijeme vývarem.
Dršťková polévka z václavek do níž vmícháme prolisovaný česnek.
Fazolová čorba ozdobená snítkou kopru.
Tmavá zabijačková polévka ke které můžeme přikusovat chléb.
Selská bramboračka s uzeným masem a kostičkami housky.
Jemná cibulačka s rozšlehaným vejcem.
Drůbková polévka s knedlíčky kterou podle chuti dosolíme.
Žampionový krém vaříme.
Srbská čorba z vepřového.
Bramboračka na másle ze kterého připravíme jíšku.
Dýňová polévka hokaido

Recepty
Motto

Florentinská fazolková polévka (Zuppa di fagioli alla fiorentina) má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.