Recepty > ryby > filety z lososa
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1000 g filet z lososa, olivovéhý olej, 1 pomeranč, 50g dijonské hořčice, bílý pepř, estragon, 50 ml suchého bílého vína, 25 ml vinného octu, 1000g listového špenátu, sůl
Postup přípravy:
Připravíme si marinádu z olivového oleje, pomerančové šťávy, hořčice, pepře, estragonu, bílého vína a vinného octa. Filety z lososa zbavíme drobných kůstek, osolíme a potřeme připravenou marinádou. Takto připravené filety necháme odležet v chladu v marinádě, nejlépe 12 hodin. Když jsou filety marinovány, osmažíme je na rozehřátém olivovém oleji z obou stran.
Filety z lososa podáváme s vařeným bramborem, zeleninou a citronem.
Další recepty:
rybí polévka, úhoř na másle, rybí karbanátky, sashimi z mořských ryb a mušlí, makrela na paprice, treska s rajčaty, úhoř na víně, ryby nakládané na kyselo, kuřecí placičky, tatarák z lososa, rybí placičky, aljašská treska na másle
Recept, podle kterého připravíte filety z lososa.