Recepty > zeleninové > fazolový guláš se zázvorem
Potřebné suroviny:
200 g červených fazolí, sezamový olej, l lžička drceného kmínu, 1 lžička zázvoru, 3-4 cibule, 1 mrkev, kousek červené řepy mořská sůl, 2 stroužky česneku, sójová omáčka, zelené natě pórku, kukuřičný škrob, sójová smetana
Postup přípravy:
Fazole namočíme a uvaříme do změknutí. V hrnci osmahneme cibuli, přidáme nastrouhanou mrkev, červenou řepu, sušený zázvor, kmín, uvařené fazole a krátce podusíme. Podlijeme vývarem z fazolí a povaříme. Přidáme sójovou smetanu, kukuřičný škrob a povaříme. Na závěr přidáme sójovou omáčku, česnek, zelené natě pórku a krátce povaříme.
Další jídla:
Rýžový nákyp s jablky vložíme do trouby a upečeme.
Cuketa na kari s rýží.
Fazolový krém do kterého vmícháme ušlehanou smetanu.
Brokolice zapečená se sýrem kterou pečeme do zezlátnutí povrchu.
Italské špagety posypeme nastrouhaným sýrem.
Těstovinová musaka se strouhaným sýrem.
Žampionová polévka s brambory a nivou.
Lilek na pánvi můžeme přelít dipem.
Zapečený lilek s nivou zapékáme 20 minut.
Bramborové šišky se strouhankou smíchanou s moučkovým cukrem.
Květákové placičky se sýrem osmažíme na rozpáleném oleji.
Zapečený květák se šunkou zapečeme 15-20 minut.
Cuketové zelí dusíme.
Segedínský guláš
Fazolový guláš se zázvorem pohladí chuťové pohárky.