Recepty

Recepty > zeleninové > fazolový guláš

Fazolový guláš

Potřebné suroviny:

300 g bílých fazolí, 250 g klobásy nebo uzeného bůčku, 50 g sádla nebo másla, cibule, 20 g hladké mouky, paprika, sůl, 2 lžíce rajčatového protlaku

Postup přípravy:

Omyté fazole necháme bobtnat, přilijeme do nich vodu, aby byly zatopené, přidáme na kostečky nakrájené syrové uzené maso (nejlépe z bůčku) nebo na kolečka nakrájenou klobásu, zvolna vaříme, až je obojí měkké. Potom pokrm zahustíme růžovou cibulovou jíškou, povaříme, přidáme protlak a podle chuti osolíme, případně přidáme několik kapek citrónové šťávy nebo 2 lžíce smetany. Fazolový guláš podáváme doplněný zeleninovým salátem a kouskem chleba.

Další jídla:
Rýžový nákyp s jablky vložíme do trouby a upečeme.
Těstovinová musaka se strouhaným sýrem.
Žampionová polévka s brambory a nivou.
Lilek na pánvi můžeme přelít dipem.
Zapečený lilek s nivou zapékáme 20 minut.
Bramborové šišky se strouhankou smíchanou s moučkovým cukrem.
Brokolice zapečená se sýrem kterou pečeme do zezlátnutí povrchu.
Cuketa na kari s rýží.
Květákové placičky se sýrem osmažíme na rozpáleném oleji.
Zapečený květák se šunkou zapečeme 15-20 minut.
Cuketové zelí dusíme.
Fazolový krém do kterého vmícháme ušlehanou smetanu.
Italské špagety posypeme nastrouhaným sýrem.
Segedínský guláš

Recepty
Motto

Fazolový guláš pohladí chuťové pohárky.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.