Recepty > zeleninové > fazolový guláš
Potřebné suroviny:
300 g bílých fazolí, 250 g klobásy nebo uzeného bůčku, 50 g sádla nebo másla, cibule, 20 g hladké mouky, paprika, sůl, 2 lžíce rajčatového protlaku
Postup přípravy:
Omyté fazole necháme bobtnat, přilijeme do nich vodu, aby byly zatopené, přidáme na kostečky nakrájené syrové uzené maso (nejlépe z bůčku) nebo na kolečka nakrájenou klobásu, zvolna vaříme, až je obojí měkké. Potom pokrm zahustíme růžovou cibulovou jíškou, povaříme, přidáme protlak a podle chuti osolíme, případně přidáme několik kapek citrónové šťávy nebo 2 lžíce smetany. Fazolový guláš podáváme doplněný zeleninovým salátem a kouskem chleba.
Další jídla:
Rýžový nákyp s jablky vložíme do trouby a upečeme.
Těstovinová musaka se strouhaným sýrem.
Žampionová polévka s brambory a nivou.
Lilek na pánvi můžeme přelít dipem.
Zapečený lilek s nivou zapékáme 20 minut.
Bramborové šišky se strouhankou smíchanou s moučkovým cukrem.
Brokolice zapečená se sýrem kterou pečeme do zezlátnutí povrchu.
Cuketa na kari s rýží.
Květákové placičky se sýrem osmažíme na rozpáleném oleji.
Zapečený květák se šunkou zapečeme 15-20 minut.
Cuketové zelí dusíme.
Fazolový krém do kterého vmícháme ušlehanou smetanu.
Italské špagety posypeme nastrouhaným sýrem.
Segedínský guláš
Fazolový guláš pohladí chuťové pohárky.