Recepty

Recepty > polévky > fazolačka se zelím do talíře

Fazolačka se zelím do talíře

Suroviny potřebné pro přípravu:

250 g bílých fazolí, 100 g prorostlé slaniny, 1 malá cibule, 250 g bílého zelí, 1 nasekaný stroužek česneku, špetka tymiánu, 1 bobkový list, 800 ml vepřového nebo hovězího vývaru, 1 mrkev, 1 malý pórek, kousek celeru, asi 50 g brambor, sůl, pepř, 1 lžíce nasekané zelené petrželky

Recept na přípravu:

Fazole předem namočíme do vody na 6 hodin. Slaninu dáme vyvařit na 5 minut do vody a potom ji necháme na talíři okapat. Cibuli a bílé zelí nakrájíme na tenké proužky a dáme do hrnku spolu s fazolemi, slaninou, česnekem, tymiánem a bobkovým listem, zalijeme vývarem a dáme vařit asi na půl hodiny. Mrkev pokrájíme na proužky, pórek na kolečka, brambory na kostky. Zeleninu dáme do polévky, dochutíme solí a pepřem a povaříme ještě asi půl hodiny. Slaninu drobně pokrájíme a přidáme do polévky. Nakonec polévku ozdobíme petrželkou.

Další recepty:
Česnečka se sýrem a šunkou kterou přelijeme vývarem.
Dršťková polévka z václavek do níž vmícháme prolisovaný česnek.
Fazolová čorba ozdobená snítkou kopru.
Tmavá zabijačková polévka ke které můžeme přikusovat chléb.
Selská bramboračka s uzeným masem a kostičkami housky.
Chřestová omáčka s těstovinami.
Jemná cibulačka s rozšlehaným vejcem.
Drůbková polévka s knedlíčky kterou podle chuti dosolíme.
Žampionový krém vaříme.
Srbská čorba z vepřového.
Bramboračka na másle ze kterého připravíme jíšku.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Dýňová polévka hokaido

Recepty
Motto

Fazolačka se zelím do talíře má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.