Recepty > polévky > fazolačka se smetanou
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
200 g fazolí, sůl, 4 lžíce hladké mouky, 500 ml mléka, 1 dl či více sladké smetany
Recept na přípravu:
Fazole několik hodin předem namočíme, poté vyměníme vodu a uvaříme v osolené vodě tak, aby se nerozvařily. V části mléka rozkvedláme mouku, polévku zahustíme, přilijeme zbytek mléka, necháme zvolna provařit, občas promícháme, ke konci přilijeme sladkou smetanu a necháme ještě chvíli provařit. Nakonec můžeme mírně dokyselit octem.
Další recepty:
Francouzská zeleninová polévka s na kostičky nakrájenými brambory.
Fazolačka s uzeným masem, brambory a česnekem.
Zelňačka s klobásou do které můžeme přidat cukr.
Jemná cibulačka s vejcem.
Fazolačka kterou posypeme strouhaným sýrem.
Frankfurtská polévka s párkem nakrájeným na kolečka.
Boršč s klobásou necháme zvolna vařit.
Rajská polévka se smetanou kterou na talíři polévku posypeme strouhaným sýrem.
Rychlá rybí polévka z file kterou dochutíme citronovou šťávou.
Houbová omáčka se smetanou kterou nakonec dochutíme.
Houbová polévka se smetanou by se měla vařit nejméně dvacet minut.
Fazolačka s klobásou
Ochutnejte recept fazolačka se smetanou.