Recepty > kuře > farmářské kuře s tousty
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
2 kuřecí stehna, 4 mrkve, 1 větší cibule, 6 brambor, 2 rajčata, máslo, sůl, pepř, koření na kuře
toustový chléb, máslo, 1 stroužek česneku, bylinky (tyminán, pažitka, petrželka) sůl
Postup přípravy:
Kuřecí stehna očistíme, omyjeme, osušíme, osolíme a okořeníme a vložíme do pekáče. Poté stehna poklademe kousky másla, trochu podlijeme a vložíme péci do předem vyhřáté trouby. Oloupané brambory pokrájíme na kostky. Oloupanou cibuli rozkrájíme na osminky. Mrkev očistíme a necháme vcelku. Všechnu zeleninu přidáme ke kuřeti, osolíme a pečeme doměkka, pokud je potřeba, podléváme. 10 minut před koncem pečení přidáme do pekáče dvě celá rajčata. Když je farmářské kuře pečené, vyjmeme stehna i zeleninu a z výpeku vytvoříme šťávu - přelijeme vodou, na ohni z povrchu odstraníme všechny výpečky z pekáče, po částečném vyvaření zjemníme máslem a pokud je potřeby, zahustíme trochou hladké mouky. Šťávu nakonec přecedíme přes síto a při podávání na talíři ji nalijeme na maso a podáváme s bylinkovými toasty, které si připravíme tak, že do změklého másla prolisujeme česnek, nasekáme bylinky, osolíme a promícháme. Namažeme na krajíčky toastového chleba a zapečeme pod grilem.
Další jídla:
Hlíva s těstovinami které uvaříme dle návodu.
Kuřecí salát s ananasem a pórkem.
Vepřové koleno na červeném víně s kořenovou zeleninou.
Čína z kuřecího masa s medem.
Kuře na kari koření.
Bedly na víně - oloupeme hlavičky...
Falešný tatarák na který použijeme brambory.
Pečené kuře na bazalce během pečení poléváme vypečenou šťávou.
Biftek z kuřecího masa podáváme s hranolkami.
Kuře na paprice patří mezi oblíbené úpravy.
Medová marináda s česnekem.
Kuřečí řízky v česnekové marinádě
Recept, podle kterého připravíme pokrm farmářské kuře s tousty.