Recepty > polévky > drůbková polévka s knedlíčky
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
400 g kuřecích drůbků, sůl, 1 mrkev, 1 celer, 1 petržel, 1 pórek, 1 cibule, 2 kuličky nového koření, trocha sušených hub, 1 lžíce hrášku
Knedlíčky: 50 g drůbežích jater, lžíce jemné strouhanky, 1 houska, sůl, 30 g másla, 2 vejce, muškátový oříšek, pepř
Recept na přípravu:
Kuřecí drůbky očistíme a uvaříme v osolené vodě do měkka. Přidáme na nudličky pokrájenou zeleninu a koření. Maso vyjmeme a nakrájíme na kousky. Sušené houby jemně usekáme a povaříme ve vývaru. Maso vrátíme do polévky, přidáme hrášek a zavaříme knedlíčky. Játra utřeme nebo umeleme, smícháme s máslem, solí, vejci a kořením. Přidáme v mléce namočenou a vymačkanou housku a nakonec přidáme strouhanku. Z těsta tvoříme malé knedlíčky, které zavaříme do polévky. Drůbková polévka s houskovými knedlíčky se ještě povaří asi 5 minut a můžeme podávat.
Další recepty:
Kulajda s koprem a vejci přidáme do ní cukr.
Francouzská bramboračka kterou 15 minut vaříme.
Boršč s klobásou přelijeme zakysanou smetanou.
Rajčatová česnečka s osmaženými kostičkami chleba.
Zelňačka s klobásou ke které můžeme přidat cukr.
Játrové knedlíčky do polévky zavaříme.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky do kterého vmícháme nasekanou petrželku.
Francouzská pórková polévka s kousky na kostičky opražené housky.
Zelňačka s uzeným masem na drobné kostičky.
Houbová česnečka ozdobená na talíři nadrobno nasekanou pažitkou.
Plněná hovězí roláda kterou podáváme s rýží.
Drůbeží drůbková polévka
Ochutnejte recept drůbková polévka s knedlíčky.