Recepty

Recepty > kuře > drůbeží žaludky dušené s hráškem a pórkem

Drůbeží žaludky dušené s hráškem a pórkem

Potřebné suroviny:

500 g drůbežích žaludků, 50 g sádla, 1 větší cibule, sůl, pepř, polovina lžičky sladké papriky, 200 g pórku, 400 g sterilovaného hrášku

Postup přípravy:

Žaludky pečlivě očistíme a překrájíme na menší kousky. Na sádle zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme na ni připravené žaludky opéci. Doplníme solí, pepřem i paprikou, jen krátce opečeme, hned podlijeme vodou a dusíme. Když začínají žaludky měknout, doplňujeme dobře očištěným, na tenké plátky nakrájeným pórkem a jakmile změkne, přidáme i okapaný hrášek. Vše společně již jen prohřejeme a podle chuti dokořeníme. Podáváme s rýží.

Další jídla:
Husí játra jako minutka s rýží.
Drůbeží salát s ananasem podusíme.
Maďarský kuřecí perkelt podáváme s noky.
Pečené kuře po staročesku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Drůbeží játra na cibulce podáváme s chlebem.
Dršťková polévka z hlívy ústřičné ochucená majoránkou.
Drůbeží srdce podáváme s bramborovou kaší.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Dršťková polévka z kuřecích žaludků do které vmícháme utřený česnek.
Kuřecí játra na slanině restujeme.
Kuřecí játra s jablky podáváme s rýží.
Husí polévka kaldoun s pažitkou.
Kuře pečené v alobalu asi hodinu.
Polévka z kuřecích žaludků

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla drůbeží žaludky dušené s hráškem a pórkem přináší na talíř svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.