Recepty > kuře > drůbeží žaludky dušené po znojemsku
Potřebné suroviny:
500 g drůbežích žaludků, 50 g sádla, 1 větší cibule, 300 g sladkokyselých okurek, 1 plná lžíce hladké mouky, sůl, pepř
Postup přípravy:
Žaludky pečlivě očistíme a nakrájíme na menší kousky. Na rozehřátém sádle necháme zpěnit oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a žaludky na ní osmažíme. Osolíme, opepříme, podlijeme vodou a dusíme. Když začínají žaludky měknout, přidáme polovinu nadrobno nakrájených okurek a společně dodusíme doměkka. Měkké žaludky se šťávou pak zaprášíme hladkou moukou, dobře vymícháme, zalijeme vodou a dobře šťávu provaříme. Pokrm rozdělíme na porce a na povrchu ještě posypeme zbývajícími, na nudličky nakrájenými okurkami.
Další jídla:
Maďarský kuřecí perkelt podáváme s noky.
Pečené kuře po staročesku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Drůbeží játra na cibulce podáváme s chlebem.
Dršťková polévka z hlívy ústřičné ochucená majoránkou.
Husí játra jako minutka s rýží.
Drůbeží srdce podáváme s bramborovou kaší.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Dršťková polévka z kuřecích žaludků do které vmícháme utřený česnek.
Kuřecí játra na slanině restujeme.
Kuřecí játra s jablky podáváme s rýží.
Husí polévka kaldoun s pažitkou.
Kuře pečené v alobalu asi hodinu.
Drůbeží salát s ananasem podusíme.
Polévka z kuřecích žaludků
Recept na přípravu jídla drůbeží žaludky dušené po znojemsku přináší na talíř svoji chuť.