Recepty > kuře > drůbeží žaludky dušené po rimavsku
Potřebné suroviny:
500 g drůbežích žaludků, 50 g slaniny, 1 cibule, sůl, pepř, 1 lžíce hladké mouky, 1 malá sklenice rimavského (nebo jiného sterilovaného) salátu
Postup přípravy:
Očištěné žaludky nakrájíme na menší kousky. Slaninu nakrájíme nadrobno, rozškvaříme ji, doplníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibulí, necháme zpěnit a opékáme na ni také žaludky. Pak je podlijeme, doplníme solí i pepřem a přidáme k nim polovinu nadrobno nakrájeného zeleninového salátu bez nálevu. Dusíme doměkka. Pak vše zaprášíme hladkou moukou, dobře do hladka vymícháme, zalijeme vodou a povaříme. Nakonec do této šťávy přidáme ještě na menší kousky překrájený zbytek salátu ze sklenice a můžeme dochutit i nálevem, případně jím i šťávu zředit. Podáváme s rýží.
Další jídla:
Drůbeží játra na cibulce podáváme s chlebem.
Dršťková polévka z hlívy ústřičné ochucená majoránkou.
Husí játra jako minutka s rýží.
Drůbeží srdce podáváme s bramborovou kaší.
Maďarský kuřecí perkelt podáváme s noky.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Dršťková polévka z kuřecích žaludků do které vmícháme utřený česnek.
Kuřecí játra na slanině restujeme.
Kuřecí játra s jablky podáváme s rýží.
Husí polévka kaldoun s pažitkou.
Kuře pečené v alobalu asi hodinu.
Drůbeží salát s ananasem podusíme.
Pečené kuře po staročesku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Polévka z kuřecích žaludků
Recept na přípravu jídla drůbeží žaludky dušené po rimavsku přináší na talíř svoji chuť.