Recepty > kuře > drůbeží žaludky dušené na slanině s klobásou
Potřebné suroviny:
50 g slaniny, 1 větší cibule, 1 lžička sladké papriky, 400 g drůbežích žaludků, sůl, 100 g klobásy, 1 plná lžíce hladké mouky
Postup přípravy:
Slaninu nakrájíme nadrobno, rozškvaříme a přidáme na ni oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a osmažíme ji. Rozpustíme v ní papriku. Na tento základ vložíme očištěné, v teplé vodě propláchnuté žaludky, zalijeme vodou, osolíme je a dusíme. Když začínají žaludky měknout, přidáme i na kolečka nakrájenou klobásu a společně dodusíme doměkka. Šťávu necháme zcela vydusit, zaprášíme ji moukou a opažujeme, aby šťáva měla tmavší barvu, poté zalijeme vodou a dobře povaříme. Podáváme s rýží.
Další jídla:
Maďarský kuřecí perkelt podáváme s noky.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Dršťková polévka z kuřecích žaludků do které vmícháme utřený česnek.
Kuřecí játra na slanině restujeme.
Drůbeží játra na cibulce podáváme s chlebem.
Husí játra jako minutka s rýží.
Kuřecí játra s jablky podáváme s rýží.
Husí polévka kaldoun s pažitkou.
Kuře pečené v alobalu asi hodinu.
Drůbeží salát s ananasem podusíme.
Pečené kuře po staročesku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Dršťková polévka z hlívy ústřičné ochucená majoránkou.
Drůbeží srdce podáváme s bramborovou kaší.
Polévka z kuřecích žaludků
Recept na přípravu jídla drůbeží žaludky dušené na slanině s klobásou přináší na talíř svoji chuť.