Recepty > kuře > drůbeží žaludky dušené na cibuli s jablky
Potřebné suroviny:
500 g drůbežích žaludků, 50 g slaniny, 200 g cibule, sůl, pepř, 2 hřebíčky, 4 kuličky nového koření, 4 jablka
Postup přípravy:
Očištěné žaludky překrájíme na menší kousky. Slaninu nakrájíme na drobno, rozškvaříme ji a necháme na ni jen zpěnit oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli. Doplníme ji připravenými žaludky, solí i pepřem a hned také přidáme další koření jako hřebíček i nové koření. Podlijeme a dusíme. Když jsou žaludky téměř měkké, tak nakonec přidáme i oloupaná, na menší kousky překrájená jablka bez jádřinců a společně dusíme tak dlouho, až se jablka zcela rozdusí. Žaludky ničím nezahušťujeme a podáváme s rýží nebo s brambory.
Další jídla:
Husí játra jako minutka s rýží.
Drůbeží srdce podáváme s bramborovou kaší.
Maďarský kuřecí perkelt podáváme s noky.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Dršťková polévka z kuřecích žaludků do které vmícháme utřený česnek.
Kuřecí játra na slanině restujeme.
Drůbeží játra na cibulce podáváme s chlebem.
Kuřecí játra s jablky podáváme s rýží.
Husí polévka kaldoun s pažitkou.
Kuře pečené v alobalu asi hodinu.
Drůbeží salát s ananasem podusíme.
Pečené kuře po staročesku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Dršťková polévka z hlívy ústřičné ochucená majoránkou.
Polévka z kuřecích žaludků
Recept na přípravu jídla drůbeží žaludky dušené na cibuli s jablky přináší na talíř svoji chuť.