Recepty > polévky > drůbeží svítek do polévky
Suroviny potřebné pro přípravu:
3 bílky, strouhanka, 1 lžíce másla, 100 g slepičího nebo kuřecího masa, 2 lžíce zeleného hrášku, sekaná zelená petrželka
Recept na přípravu:
Z vaječných bílků vyšleháme tuhý sníh, vmícháme strouhanku podle potřeby, přidáme lžíci rozpuštěného vlažného másla, trošku jemně nakrájeného slepičího nebo kuřecího masa, zelený hrášek a sekanou zelenou petrželku. Pečeme v máslem vymazaném pekáčku v předehřáté troubě asi 15 minut. Prochladlý svítek nakrájíme na nudličky a podáváme až k hotové polévce na stůl.
Další recepty:
Játrové knedlíčky do polévky zaváříme v polévce.
Zeleninová polévka s kukuřicí a rajčaty kterou na závěr posypeme koriandrem.
Pohanková polévka se zeleninou a vejcem.
Kulajda ze sušených hub do které přes síto přilijeme smetanu.
Jihočeská bramboračka dochucená octem.
Originální italský recept na Minestrone kterou posypeme sýrem.
Jemná paštika z drůbežích jater kterou podáváme na pečivu.
Kuřecí vývar s noky z krupičky.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Houbovka se smetanou chutná s pečivem.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Česnečka se sýrem kterým nešetříme.
Vaječný svítek do polévky
Drůbeží svítek do polévky mají své chuťové kouzlo.