Recepty

Recepty > kuře > drůbeží sekaná

Drůbeží sekaná

Potřebné suroviny:

500 g polotovaru na drůbeží sekanou, hladká mouka na tvarování, 1 vaječný bílek, 50 g Hery

Postup přípravy:

Rozmrazený polotovar na drůbeží sekanou tvarujeme na prkénku pomocí hladké mouky nebo ruce namáčíme ve vodě. Z uvedeného množství tvarujeme buď jednu větší sekanou, nebo dvě menší, zvláště, chceme-li ji studenou použít na chlebíčky nebo obložené mísy. Upravený tvar vložíme na pekáček s rozehřátým tukem, potřeme bílkem a dáme do vyhřáté trouby péci. Jakmile se sekaná zespodu zapeče, obrátíme ji a pečeme po druhé straně. Jestliže je z udaného množství jen jedna sekaná, pak pečeme pomaleji, aby se uprostřed dobře propekla. Během pečení musíme trochu podlévat teplou vodou nebo vývarem, aby sekaná nepřilehla ke dnu.

Další jídla:
Maďarský kuřecí perkelt podáváme s noky.
Drůbeží játra na cibulce podáváme s chlebem.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kuře pečené v alobalu asi hodinu.
Sójová sekaná pečená v troubě.
Kuřecí játra s jablky podáváme s rýží.
Drůbeží salát s ananasem podusíme.
Dršťková polévka z kuřecích žaludků do které vmícháme utřený česnek.
Drůbeží srdce podáváme s bramborovou kaší.
Kuřecí játra na slanině restujeme.
Zapečená sekaná s rajčaty a sýrem z masové směsi.
Husí játra jako minutka s rýží.
Pečené kuře po staročesku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Opečená sekaná s lečem

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla drůbeží sekaná přináší na talíř svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.