Recepty > kuře > drůbeží paštika s brusinkami
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
75 ml smetany, 2 lžíce oleje, 600 g kuřecího masa, 200 g drůbežích jater, 2 cibule, 6 plátků želatiny, brusinky, strouhanka, pečivo, sůl, mletý pepř
Postup přípravy:
Kuřecí maso omyjeme a osušíme, dva řízky osmažíme na rozpáleném oleji, osolíme a opepříme. Játra omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky, vložíme je i s nadrobno pokrájenou cibulí na olej a asi 3 minuty smažíme. Poté necháme směs vychladnout. Zbylé řízky nakrájíme na kousky a pomeleme masovým strojkem, přidáme smetanu, zelený pepř, játra, osolíme a opepříme. Formu lehce vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a naplníme polovinou hmoty. Na ni položíme osmažené řízky, které překryjeme zbylým těstem a formu uzavřeme. Pečeme v předem vyhřáté troubě asi 50 minut. Tuk slijeme a paštiku uložíme do chladu. Mezitím si rozpustíme v horké vodě předem namočenou želatinu, kterou přelijeme drůbeží paštiku. Necháme ztuhnout.
Další jídla:
Svíčková omáčka na smetaně - maso prošpikujeme, osolíme, posypeme nakrájenou cibulí...
Kuřecí nudličky s rýží naložíme a druhý den usmažíme na oleji.
Grilovaná krkovice z každé strany přibližně 12 minut.
Játrová omáčka s rýží kterou uvaříme podle návodu na balení.
Kuře na smetaně přelijeme omáčkou.
Kuřecí stehna na zelí opečeme do křupava.
Kuře s nádivkou pečeme, až má nádivka zlatavý povrch.
Kuřecí maso na paprice a smetaně v Papinově tlakovém hrnci ochutíme citronem.
Kuře na paprice můžeme podávat například s knedlíkem.
Drůbeží játrová paštika přelitá lžící roztopeného másla.
Vepřové kotlety na paprice podlijeme vodou a dusíme do změknutí masa.
Slepice na paprice
Recept, podle kterého je hračka připravit pokrm drůbeží paštika s brusinkami.