Recepty > kuře > drůbeží játra se žampiony, šunkou a petrželkou
Potřebné suroviny:
2 lžíce oleje, 200 g žampionů, 400 g drůbežích jater, kmín, 100 g šunky, sůl, petrželka
Postup přípravy:
Na rozehřátý olej dáme očištěné, na jemné plátky nakrájené hlavičky žampionů. Hned také přidáme omytá, osušená a na nudličky nakrájená játra. Vše posypeme tlučeným kmínem, trochu osolíme a společně na tuku opékáme. Těsně před dokončením přidáme i nadrobno nakrájenou šunku, společně prohřejeme a dosolíme. Takto upravená játra podáváme bohatě posypaná nadrobno nakrájenou petrželkou.
Další jídla:
Drůbeží srdce podáváme s bramborovou kaší.
Pečené kuře po staročesku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Kuřecí játra s jablky podáváme s rýží.
Maďarský kuřecí perkelt podáváme s noky.
Kuře pečené v alobalu asi hodinu.
Drůbeží játra na cibulce podáváme s chlebem.
Drůbeží salát s ananasem podusíme.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Husí polévka kaldoun s pažitkou.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Husí játra jako minutka s rýží.
Nádivka do kuřete kterou poté upečeme.
Kuřecí játra na slanině restujeme.
Recept játra na cibulce
Recept na přípravu jídla drůbeží játra se žampiony, šunkou a petrželkou přináší na talíř svoji chuť.