Recepty > kuře > drůbeží játra se žampiony a smetanou
Potřebné suroviny:
2 lžíce oleje, 400 g drůbežích jater, mouka, pepř, 1/2 lžičky tymiánu, 1 bobkový list, 200 g žampionů, 1 kapie, 1/8 l smetany na šlehání
Postup přípravy:
Játra omyjeme, osušíme a krájíme na tenké proužky. Obalujeme je v hladké mouce promíchané s pepřem. Opečeme je po všech stranách na oleji, doplníme tymiánem i bobkovým listem a očištěnými, tence nakrájenými žampiony a kapií, nakrájenou na nudličky, bez semen. Krátce dusíme do změknutí, doplníme solí a smetanou a prohřejeme.
Další jídla:
Drůbeží játra na cibulce podáváme s chlebem.
Kuřecí játra na slanině restujeme.
Drůbeží srdce podáváme s bramborovou kaší.
Pečené kuře po staročesku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Kuřecí játra s jablky podáváme s rýží.
Maďarský kuřecí perkelt podáváme s noky.
Kuře pečené v alobalu asi hodinu.
Drůbeží salát s ananasem podusíme.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Husí polévka kaldoun s pažitkou.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Husí játra jako minutka s rýží.
Nádivka do kuřete kterou poté upečeme.
Recept játra na cibulce
Recept na přípravu jídla drůbeží játra se žampiony a smetanou přináší na talíř svoji chuť.