Recepty > kuře > drůbeží játra na slanině
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
1 pórek, 400 g drůbežích jater, 100 g cherry rajčat, 8 plátků anglické slaniny, bílý pepř, sůl, alobal
Postup přípravy:
Alobal nastříháme na obdélníky, ze kterých vytvarujeme mističky. Pórek očistíme a nakrájíme na delší špalíčky, které podélně nařízneme a rozebereme na jednotlivé vrstvy, kterými vyložíme alobal. Očištěná játra podle potřeby nakrájíme. Na pórek v alobalových miskách poklademe plátky anglické slaniny, játra a cherry rajčátka, opepříme, alobal uzavřeme, balíčky položíme na rozpálený gril, na kterém je přibližně 10 minut pečeme. Podáváme s pečivem.
Další jídla:
Pečené kuře na moravance, kečupu, pivu a masoxu.
Dršťková polévka z hlívy ústřičné s majoránkou.
Kuře ala kachna pečeme na zelí.
Játra na divoko podáváme s rýží nebo bramborami.
Drůbeží vývar se zavářkou.
Drůbeží játra na cibulce podáváme s chlebem.
Houbová omáčka se zakysanou smetanou a vařenými brambory.
Kuřecí roláda pečená v alobalu.
Kuřecí játrová paštika kterou necháme vychladnout ve formě.
Játrová omáčka z kuřecích jater je dobrůtka.
Dršťková polévka z václavek které rostou například na pařezu.
Omáčka z drůbežích jater
Recept, podle kterého je hračka připravit pokrm drůbeží játra na slanině.