Recepty > polévky > dršťková polévka z hovězích drštěk
Suroviny potřebné pro přípravu:
500 g hovězích drštěk, lžíce sádla, cibule, lžíce hladké mouky, lžíce sladké papriky, vývar z kostky, pepř, kmín, 5 stroužků česneku, sůl, majoránka
Recept na přípravu:
Očištěné dršťky dobře propláchněte, nakrájejte na menší kousky, vložte do studené vody a uveďte do varu. Vodu slijte, dršťky dejte do další studené vody, uveďte do varu a vařte do měkka. Vývar sceďte, dršťky propláchněte studenou vodou, nechte okapat a nakrájejte na nudličky. Na rozehřátém sádle zpěňte nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte mouku a papriku, chvíli smahněte, zřeďte bujónem z kostky a povařte. Ke konci vaření přidejte pepř, kmín, česnek utřený se solí a majoránku. Nakonec proceďte, přidejte dršťky, dochuťte a ještě chvíli povařte.
Další recepty:
Kulajda z kyselých hub do které přidáme uvařená vejce.
Bílá zelňačka bez masa z pokrájeného zelí.
Česnečka s kroupami předem uvařenými.
Krkonošské kyselo podáváme s ve slupce uvařenými brambory.
Dršťková polévka z hub kterou podáváme s pečivem.
Houbovka se smetanou kterou podáváme s pečivem.
Bramboračka s kroupami které společně s cibulí osmažíme dozlatova.
Bílá bramboračka do níž přidáme mléko s rozšlehaným žloutkem.
Uzená fazolová polévka z předem namočených fazolí.
Zelňačka s uzeným masem kterou dochutíme podle chuti solí a pepřem.
Frankfurtská polévka s fazolemi a brambory.
Pyré z červené čočky podáváme jako přílohu.
Uzený vývar s kroupami osolíme dle individuální chuti.
Dršťková polévka
Dršťková polévka z hovězích drštěk přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.