Recepty

Recepty > kuře > dršťková polévka z drůbežích kůžiček

Dršťková polévka z drůbežích kůžiček

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Potřebné suroviny:

drůbeží kůžičky + kůstky, 3 cibule, 5 stroužků česneku, majoránka, mletý pepř, drcení kmín, sůl, mletá sladká paprika, bobkový list, nové koření, olej, hladká mouka

Postup přípravy:

Drůbeží kůžičky a kůstky vložíme do studené, osolené vody s bobkovým listem a novým kořením a na nízký plamen pomalu vaříme za občasného promíchání. Pak si připravíme jíšku na sucho. Na pánvičce si osmahneme hladkou mouku, až získá světlehnědou barvu. Po 3/4 hodině vaření vývar scedíme. Kůstky odstraníme, kůžičky necháme vychladnout. Cibule nakrájíme na jemno a necháme ji zesklovatět na rozehřátém oleji. Mezitím nakrájíme vychladlé kůžičky na proužky velké jako dršťky a přidáme je k cibulce, přidáme mletou papriku, majoránku, špetku drceného kmínu, mletý pepř, utřený česnek a vše necháme krátce orestovat, přilijeme scezený vývar a přidáme jíšku. Vaříme na slabém plameni dalších 20 minut a poté podle potřeby dochutíme.

Další jídla:
Kuře ala kachna pečeme na zelí.
Játra na divoko podáváme s rýží nebo bramborami.
Drůbeží vývar se zavářkou.
Dršťková polévka z hlívy ústřičné s majoránkou.
Drůbeží játrová paštika s lžící roztopeného másla.
Dršťková polévka přeje obrou chuť.
Kuřecí roláda pečená v alobalu.
Kuřecí játrová paštika kterou necháme vychladnout ve formě.
Zapečené těstoviny s kuřecím masem posypeme strouhaným sýrem.
Pečené kuře na moravance, kečupu, pivu a masoxu.
Dršťková polévka z václavek které rostou například na pařezu.
Drůbeží drůbková polévka

Recepty
Motto

Recept, podle kterého je hračka připravit pokrm dršťková polévka z drůbežích kůžiček.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.