Recepty > polévky > dršťková polévka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
500 g drštěk, sůl, 40 g sádla, 1 cibule, 40 g hladké mouky, 100 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel), 1 lžička mleté papriky, 1 lžíce oleje, mletý pepř, majoránka, 2 stroužky česneku
Postup přípravy:
Dršťky důkladně propereme (postupně v několika vodách), posypeme solí, sůl vymneme a dobře vypláchneme. Dršťky vaříme nejprve 30 minut a vodu, ve které jsme je vařili vylijeme. Poté dršťky vložíme do čisté osolené vody a vaříme 2-3 hodiny doměkka.
Na rozpáleném sádle zpěníme nadrobno pokrájenou cibulku, přidáme mouku, osmahneme, zalijeme trochou vývaru z drštěk a povaříme. Poté přilijeme zbytek vývaru, uvařené, nakrájené dršťky spolu s na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninou, mletou papriku rozmíchanou v oleji, pepř a vše dovaříme. Nakonec dochutíme majoránkou a prolisovaným česnekem.
Dobrou chuť u dršťkové polévky.
Další recepty:
dršťková polévka z hlívy ústřičné, ovesná polévka se sýrem, jablečný závin, zelňačka s cizrnou, čočková polévka se zeleninou, cuketová polévka se sýrem, italská zeleninová polévka minestrone, žampionová polévka, čínské nudle se zelím, tvarohová žemlovka, česnečka, cuketa plněná rajčaty, salát tzatziky
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.