Recepty > polévky > drobení do polévky
Suroviny potřebné pro přípravu:
200 g hrubé mouky, 1 vejce, sůl
Recept na přípravu:
Na hluboký talíř si nasypeme hrubou mouku (aby měla kopeček). Do mouky uděláme důlek. Do důlku dáme na špičku nože sůl a vyklepneme jedno vejce. Vejce příborovým nožem moukou zasypeme a propracujeme těsto. Těsto necháme dostatečně vyschnout. Když je OK, nastrouháme ho na hrubém struhadle a zavaříme v polévce.
Další recepty:
Bramboračka s kroupami které společně s cibulí osmažíme dozlatova.
Uzený vývar s kroupami osolíme dle individuální chuti.
Kulajda z kyselých hub do které přidáme uvařená vejce.
Houbovka se smetanou kterou podáváme s pečivem.
Pyré z červené čočky podáváme jako přílohu.
Zelňačka s uzeným masem kterou dochutíme podle chuti solí a pepřem.
Frankfurtská polévka s fazolemi a brambory.
Kuřecí vývar s drobením nalijeme na talíře a ozdobíme zelenou petrželkou.
Česnečka s kroupami předem uvařenými.
Játrové knedlíčky z kuřecích jater chvíli povaříme.
Dršťková polévka z hub kterou podáváme s pečivem.
Bílá bramboračka do níž přidáme mléko s rozšlehaným žloutkem.
Strouhankové knedlíčky do polévky vyplavou, když jsou uvařené.
Slaninové knedlíčky do polévky
Drobení do polévky přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.