Recepty > polévky > dětský boršč
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 cibule, 4 zelné listy, 1 červená řepa, 1 mrkev, 1 lžíce zelené petrželky, 1 lžíce kysané smetany, 1 lžíce oleje, aromatizovaná sůl
Recept na přípravu:
Na rozehřátém oleji osmahneme najemno pokrájenou cibulku, přidáme nadrobno nakrájenou zeleninu, osolíme a zalijeme vodou. Vaříme doměkka. Na talířích ozdobíme lžící kysané smetany a petrželkou.
Další recepty:
Boršč s klobásou necháme zvolna vařit.
Zelňačka s cizrnou a zeleninou.
Gulášová polévka z mletého masa kterou velmi zvolna necháme provařit.
Zelňačka s fazolemi a šlehačkou.
Ruský boršč ke kterému přidáme lžíci zakysané smetany.
Houbová polévka na kyselo kterou dochutíme.
Staročeská vánoční polévka z ryb a hrachu.
Tradiční boršč podáváme ozdobený zakysanou smetanou.
Polévka z ovesných vloček vařená, až vločky změknou.
Zeleninový krém s mlékem.
Houbová polévka se smetanou na talíři ozdobíme zelenou petrželí.
Ukrajinský boršč
Ochutnejte recept dětský boršč.