Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1/2 skleničky čočky, 1 cibule, 4 lžíce mouky, bobkový list, nové koření, olej, majoránka, česnek, mletý pepř, sůl
Recept na přípravu:
Cibuli oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a osmažíme na rozpáleném oleji. Pak přidáme hladkou mouku a za stálého míchání ji opražíme. Postupně za stálého rychlého míchání přilijeme horkou vodu, přidáme dva bobkové listy, čtyři kuličky nového koření a propláchnutou čočku. Oheň stáhneme na střední výkon a za občasného míchání vaříme dokud čočka není skoro měkká, pak podle chuti přidáme pepř, sůl a také vymačkáme větší množství česneku a vše zasypeme pořádnou hrstí majoránky. Dovaříme do měkka (čočka se dělá rychle, takže před kořeněním by to mělo být tak patnáct minut a pak už jen zhruba pět). Můžeme okyselit trochou octa, ale není to nutné.
Další recepty:
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky do kterého vmícháme nasekanou petrželku.
Hovězí vývar se zeleninou a zavářkou.
Bramborová buchta pečená ve vyhřáté troubě.
Polévka cibulačka se sýrem a utřeným česnekem.
Jihočeská bramboračka dochucená octem.
Bramboračka s houbami a kmínem.
Bramborová kaše ušlehaná ručním šlehačem.
Boršč s cuketou necháme povařit.
Cibulačka z hovězího vývaru s chlebem.
Pórková polévka s taveným sýrem nakrájeným na kousky.
Zelňačka s uzeným masem na drobné kostičky.
Čočkovka s brambory
Ochutnejte recept čočkovka.