Recepty > polévky > čočková polévka s meruňkami
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
250 g čočky, 125 g sušených meruněk, cibule, 4 stroužky česneku, 1/2 lžičky mletého pepře, 1/2 lžičky tlučeného hřebíčku, špetka skořice, šálek vepřové nebo husí krve, lžíce octa, cukr, sůl
Recept na přípravu:
Vypeckované meruňky namočíme na 2 hodiny do vlažné vody. Čočku, máčenou přes noc, zalijeme vodou, přidáme nakrájenou cibuli a utřený česnek a mírně povaříme něco přes půlhodinku. Nato vložíme sušené ovoce, koření a krev a vaříme ještě půlhodinku. Nakonec ochutíme octem, cukrem a solí.
Další recepty:
Řecká čočková polévka do které můžeme přidat také masox.
Koprová kulajda do níž vmícháme na kousky pokrájená vejce.
Italská zeleninová polévka minestrone přináší čerstvou chuť Apeninského poloostrova.
Zelňačka s mrkví chutná nejlépe druhý den.
Kulajda s koprem a vejci pokud ji máme radši sladší, přidáme cukr.
Hlíva s těstovinami dochucený bylinkami.
Čočková polévka s uzeninou kterou do ní přidáme.
Houbovka se smetanou a pečivem.
Maďarský kuřecí perkelt do kterého protlačujeme sítem na halušky těsto.
Zelňačka s fazolemi do které přilijeme šlehačku.
Jemná cibulačka je ochucena nadrobno nakrájenou pažitkou.
Rýžová kaše s meruňkami i se šťávou.
Bramborový guláš s fazolemi podáváme s chlebem.
Kuřecí polévka se žampiony
Ochutnejte recept čočková polévka s meruňkami.