Recepty > omáčky > čínská švestková omáčka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
3 lžíce povidel nebo odpovídající množství sušených švestek bez pecek, 1 lžíce sójové omáčky, 1/2 lžičky cayanského pepře, 1 lžička cukru, 1 lžíce oleje, 1/2 malé cibule, 250 ml kuřecího vývaru
Jak připravit tento recept:
Všechny přísady svaříme a rozmixujeme do jednolité hmoty. Správná hustota je, když téměř neteče. Pokud je omáčka příliš řídká vaříme ji, až se odpaří na správnou hustotu, pokud je naopak hustá přidáme vývar.
Další recepty:
babiččina bramboračka, čínská polévka, vepřové plátky na smetaně, vepřové závitky se smetanovou omáčkou, boloňské špagety, vepřový řízek s omáčkou, muškátová omáčka s vepřovým masem, křenovo hořčičná omáčka s vepřovým masem, nadívaný vepřový řízek, rajská omáčka s masovými kuličkami, cuketová omáčka s masovými kuličkami, švestková omáčka, babiččina rajská, vepřové plátky s žampionovou omáčkou
Dobrou chuť vám přeje čínská švestková omáčka.