Recepty > polévky > čínská krabí polévka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
750 ml rybího vývaru, 2 cm kus čerstvě nastrouhaného kořenu zázvoru, 2 krabi, 1 pórek, 1 mrkev, bobkový list, 1 lžička světlé sojové omáčky, polovina lžičky mletého badyánu, sůl, mletý pepř
Recept na přípravu:
Mrkev a pórek nakrájíme na malé kousky, vložíme do velké pánve s rybím vývarem a bobkovým listem a uvedeme do varu. Na mírném ohni vaříme pod pokličkou 10 minut. Kraby uvaříme zvlášť. Z vařených krabů obereme maso, odlomíme klepeta a nohy. Do vývaru přidáme krabí maso, zázvor, sojovou omáčku a badyán, směs uvedeme znovu k varu a na mírném plameni vaříme 10 minut. Dochutíme solí a mletým pepřem.
Další recepty:
Čínská pikantní polévka do které přidáme nastrouhaný zázvor.
Česnečka s vajíčkem posypaná ementálem.
Zelňačka s fazolemi a šlehačku.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky a kořenovou zeleninou.
Hovězí guláš na červeném víně s vařenou rýží.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou zjemníme lžíčkou másla.
Uzený vývar s kroupami osolíme dle individuální chuti.
Silná česnečka do které vmícháme rozmíchané vajíčko s nastrouhaným sýrem.
Krabí polévka s provensálským kořením.
Zeleninová polévka se zelím a brambory.
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky chutná s bílým pečivem.
Bačovská polévka
Ochutnejte recept čínská krabí polévka.