Recepty > polévky > cibulová polévka s vínem
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 kg cibule, 60 g másla, 1,5 litr hovězího vývaru, 2 lžičky cukru, 250 ml červeného vína, 1 malá bageta, 90 g tvrdého sýra
Recept na přípravu:
Cibuli opláchneme a nakrájíme na kolečka. Podusíme ji na rozehřátém másle. Poté cibuli posypeme cukrem a osmahneme dozlatova. Přilijeme hovězí vývar a červené víno. Polévku vaříme zhruba 30 minut. Mezitím bagetu nakrájíme na malé kousíčky a opečeme je na másle. Porce polévky cibulačky ozdobíme opečenými plátky bagety a nastrouhaným sýrem. Můžeme posypat i petrželkou.
Další recepty:
Fazolačka na kyselo kterou přikyselíme octem.
Kulajda s houbami a koprem který přidáme najemno nasekaný.
Tradiční boršč podáváme ozdobený zakysanou smetanou.
Rychlá gulášová zelňačka kterou podáváme ještě teplou.
Boloňské špagety s mletým masem posypeme strouhaným sýrem.
Bramboračka se sušenými houbami a vymačkaným stroužkem česneku.
Cibulová polévka se sýrem strouhaným.
Polévka z červené čočky a rajčat vařená do změknutí čočky.
Gulášová polévka z mletého masa dochucená polévkovým kořením.
Rajská polévka s rýží předem uvařenou.
Zelňačka s klobásou a smetanou rozmíchanou s moukou.
Jihočeská bramboračka kterou dochutíme octem.
Hovězí guláš na červeném víně chutná houskovým knedlíkem.
Bramboračka s kroupami
Cibulová polévka s vínem přináší na české talíře svoji chuť.