Recepty > polévky > cibulačka s liškami a vajíčkem
Suroviny potřebné pro přípravu:
30 dkg lišek, 4 cibule, vejce, máslo a mouka na tmavší jíšku, sůl, kmín, petrželka
Recept na přípravu:
Cibuli nakrájíme nahrubo, spaříme a uvaříme do měkka. Pokrájené lišky podusíme na tuku a vložíme do vývaru s cibulí, do které zároveň protlačíme uvařenou cibuli. Vše zahustíme tmavší jíškou, povaříme, přidáme rozkvedlané vejce a posypeme sekanou petrželkou.
Další recepty:
Mozečková polévka se žloutkem.
Francouzská bramboračka ke které přimícháme smetanu s rozkvedlanými žloutky.
Cibulačka z červené cibule - třetinu másla rozehřejeme.
Silná česnečka s nastrouhaným sýrem ve vajíčku.
Jemná cibulačka s nakrájenou pažitkou.
Rychlá česnečka s osmaženými kostičkami housky.
Polévka z rajčatové šťávy a jablka.
Drůbeží játra na cibulce podáváme s chlebem.
Drůbeží rizoto se žampiony posypeme sýrem.
Kuřecí vývar s drobením zdobíme zelenou petrželkou.
Pórková polévka s ovesnými vločkami a brambory.
Hovězí Eintopf připravíme podle staroněmeckého receptu.
Česneková omáčka ke steaku z prolisovaného česneku.
Pórková polévka s droždím
Cibulačka s liškami a vajíčkem má své chuťové kouzlo.