Recepty > polévky > chřestová polévka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
500 g bílého chřestu, 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, sůl, mletý bílý pepř, několik lístků tymiánu
Recept na přípravu:
Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku a necháme ji vychladnout. Očištěný chřest vložíme do mírně osolené vody a 10 minut povaříme. Vývar scedíme ke studené jíšce a promícháme. Z uvařeného chřestu odkrájíme hlavičky, zbytek nakrájíme na kousky, vložíme do polévky a vše společně vaříme asi 15 minut. Poté polévku rozmixujeme ponorným mixérem, vložíme do ní odložené hlavičky chřestu a podle chuti dosolíme a dopepříme.
Při podávání chřestovou polévku ozdobíme několika lístky čerstvého tymiánu.
Další recepty:
Zelňačka s klobásou, můžeme přidat cukr.
Čočková polévka se zeleninou bez nutnosti ohřívání.
Sýrová polévka se zeleninou kterou ozdobíme zelenou petrželkou.
Zelňačka s mrkví je nejlepší druhý den.
Koprová kulajda do které vmícháme na kousky pokrájená vejce.
Chřestová omáčka s těstovinami.
Okurková omáčka s houskovým knedlíkem.
Boršč s klobásou necháme zvolna vařit.
Polévka z červené řepy s vejcem.
Krémová bramboračka do které vmícháme nepříliš tuhou šlehačku.
Houbová kulajda dochucená solí, pepřem a octem.
Chřestový krém recept
Ochutnejte recept chřestová polévka.