Recepty > polévky > česnečka s topinkami a uzeným masem
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 litr vody, trocha kmínu, 0,5 kostky masoxu, olej, 6 stroužků česneku, sůl, pepř, polévkové koření, sádlo nebo osmažená slanina, kousek uzeného masa
Recept na přípravu:
Vodu, kmín a masox povaříme. Na oleji opečeme topinky, nalámeme je do misky a zalijeme uvařeným vývarem. Utřeme česnek se solí, přidáme do vody, opepříme, přidáme polévkové koření. Omastíme sádlem nebo slaninou a přidáme kousek uzeného masa.
Další recepty:
Topinky s játry osolíme a opepříme.
Cibulačka z červené cibule - třetinu másla rozehřejeme.
Rychlá česnečka s osmaženými kostičkami housky.
Polévka z rajčatové šťávy a jablka.
Mozečková polévka se žloutkem.
Jemná cibulačka s nakrájenou pažitkou.
Kuřecí vývar s drobením zdobíme zelenou petrželkou.
Drůbeží rizoto se žampiony posypeme sýrem.
Rajčatová omáčka z protlaku kterou vaříme na mírném plameni.
Hovězí Eintopf připravíme podle staroněmeckého receptu.
Francouzská bramboračka ke které přimícháme smetanu s rozkvedlanými žloutky.
Silná česnečka s nastrouhaným sýrem ve vajíčku.
Pórková polévka s ovesnými vločkami a brambory.
Česnečka s topinkami
Česnečka s topinkami a uzeným masem má své chuťové kouzlo.