Recepty > polévky > česnečka s bramborem a cibulkou
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 kg brambor, sůl, kmín, libeček, 8 cibulí, sádlo, 100 g uzeného masa, vývar z brambor, 8 stroužků česneku
Recept na přípravu:
Oškrábané brambory uvaříme se solí, kmínem a snítkou libečku doměkka. Nesléváme, vývar použijeme na polévku. Cibuli nakrájíme na půlkolečka a na sádle ji usmažíme do zlatohněda. Dvě třetiny usmažené cibule odebereme a odložíme si stranou. Ke zbylé cibuli přidáme na kostičky nakrájené uzené maso, orestujeme, zalijeme vývarem z brambor, vmícháme utřený česnek a necháme přejít varem. Brambory rozšťoucháme se zbytkem cibule a podle chuti osolíme.
Další recepty:
Zelňačka s klobásou a kysanou smetanou.
Fazolová polévka od babičky do které přidáme vlasové nudle.
Houbová kulajda s brambory.
Originální italský recept na Minestrone posypanou sýrem.
Polévka česnečka zahuštěná hladkou moukou smíchanou s vodou.
Polévka kulajda na kterou použijeme dvě hrsti sušených houb.
Gulášová polévka z mletého masa s brambory.
Jihočeská bramboračka se šlehačkou a vejcem.
Bramboračka s houbami a pokrájenou kořenovou zeleninou.
Krémová bramboračka s nadrobno nasekanou pažitkou.
Česnečka s bramborem
Ochutnejte recept česnečka s bramborem a cibulkou.