Recepty > polévky > červená zelňačka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 větší bulva červené řepy, 200 g kysaného zelí, 1 cibule, 1 bobkový list, 4-5 sušených švestek, 2-3 lžíce povidel, 3 stroužky česneku, 1 lžíce másla, sůl, pepř podle chuti, sojová omáčka na dochucení - cca 1 lžička, zelená petrželka
Recept na přípravu:
Červenou řepu oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Kysané zelí překrájíme na drobnější kousky. Cibuli nakrájíme na kostičky a orestujeme na másle dozlatova. Přidáme zelí a opět mírně orestujeme. Po chvíli přidáme červenou řepu, promícháme a zalijeme cca 1 a 1/2 litrem vody. Povaříme nejlépe v tlakovém hrnci cca 10 minut. Pak část polévky přelijeme do druhé nádoby a polévku v hrnci, kde se vařila promixujeme tyčovým mixérem. Polévku z druhé nádoby přidáme do rozmixované směsi. Přidáme sušené švestky, bobkový list, povidla a prolisovaný česnek. Vaříme, dokud se povidla nerozvaří. Nakonec zakápneme sojovou omáčkou.
Další recepty:
Chřestový krém ke kterému přilijeme mléko.
Krémová zelňačka posypaná nadrobno pokrájenou petrželkou.
Polévka z kachních drobů s dvěma hrstmi těstovin.
Kuřecí vývar s nudlemi dochutíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Zelňačka s mrkví a brambory.
Žampionový krém dochutíme podle potřeby.
Zázvorové knedlíčky do polévky vložíme zavařit.
Zeleninová polévka s nudlemi posypaná parmezánem.
Játrová omáčka z kuřecích jater dochucená česnekem a majoránkou.
Cuketová polévka se sýrem taveným.
Polévka z růžičkové kapusty s houskou nakrájenou na malé kostičky.
Cibulačka s červeným vínem a lžicí zakysané smetany.
Kuřecí vývar s noky nalijeme na talíře.
Kvasnicová polévka
Ochutnejte recept červená zelňačka.