Recepty

Recepty > polévky > celestýnské nudle zavářka

Celestýnské nudle zavářka

Suroviny potřebné pro přípravu:

3 vrchovaté lžíce polohrubé mouky, 2 vejce, 5 lžic mléka, sůl, špetka muškátového oříšku, máslo

Recept na přípravu:

Polohrubou mouku rozmícháme s vejcem, mlékem a solí na řídké těstíčko. Okořeníme podle potřeby muškátovým oříškem. Na pánvi rozehřejeme máslo a lijeme 2 tenké omelety, které upečeme po obou stranách. Ubrouskem odstraníme mastnotu a krájíme na tenké nudle.

Další recepty:
Celestýnské nudle do polévky do kterých můžeme vmíchat trochu petrželové natě.
Zeleninová polévka s kukuřicí a rajčaty kterou na závěr posypeme koriandrem.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Pohanková polévka se zeleninou a vejcem.
Česnečka se sýrem kterým nešetříme.
Kulajda ze sušených hub do které přes síto přilijeme smetanu.
Jihočeská bramboračka dochucená octem.
Originální italský recept na Minestrone kterou posypeme sýrem.
Jemná paštika z drůbežích jater kterou podáváme na pečivu.
Kuřecí vývar s noky z krupičky.
Houbovka se smetanou chutná s pečivem.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Vaječný svítek do polévky

Recepty
Motto

Celestýnské nudle zavářka mají své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.