Recepty > polévky > celerová polévka s ovesnými vločkami
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 lžíce oleje nebo hery, cibule, 1/4 středně velkého celeru, 8 lžic ovesných vloček, sůl, 0,5 kostky masoxu, 0,5 litru mléka, pažitka
Recept na přípravu:
Na rozehřátém tuku osmážíme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme očištěný a nastrouhaný celer a ovesné vločky. Společně na cibuli osmažíme. Zalijeme vodou, přidáme masox a vaříme asi 20 minut. Pak již jen celerovou polévku s ovesnými vločkami zalijeme mlékem, prohřejeme, dochutíme a přidáme nadrobno nakrájenou pažitku.
Další recepty:
Mozečková polévka se žloutkem.
Kuřecí vývar s drobením zdobíme zelenou petrželkou.
Drůbeží játra na cibulce podáváme s chlebem.
Drůbeží rizoto se žampiony posypeme sýrem.
Česneková omáčka ke steaku z prolisovaného česneku.
Jemná cibulačka s nakrájenou pažitkou.
Hovězí Eintopf připravíme podle staroněmeckého receptu.
Francouzská bramboračka ke které přimícháme smetanu s rozkvedlanými žloutky.
Cibulačka z červené cibule - třetinu másla rozehřejeme.
Silná česnečka s nastrouhaným sýrem ve vajíčku.
Rychlá česnečka s osmaženými kostičkami housky.
Polévka z rajčatové šťávy a jablka.
Pórková polévka s ovesnými vločkami a brambory.
Celerová polévka s vločkami a kmínem
Celerová polévka s ovesnými vločkami má své chuťové kouzlo.