Recepty > polévky > celerová polévka s bramborem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 menší celer, 20 g másla, slepičí vývar, 1 brambor, 1 vaječný žloutek, trocha mléka, tmavý chléb, petrželka
Recept na přípravu:
Celer oloupeme, nastrouháme a podusíme na rozehřátém tuku. Kdyžž začne vonět a růžovět, zalijeme vroucí vodou nebo slepičím vývarem. Polévku zahustíme strouhaným syrovým bramborem a povaříme. Odstavíme z ohně, vmícháme trochu mléka, syrový žloutek, petrželku a na kostičky nakrájený osmažený tmavý chléb.
Další recepty:
Francouzská cibulačka s vínem a sýrem.
Hovězí vývar se zeleninou a zavářkou.
Ruský boršč získá svoji tradiční chuť přidáním lžíce zakysané smetany.
Celerová polévka s vločkami a nadrobno nakrájenou pažitkou.
Jihočeská bramboračka dochucená octem.
Koprová kulajda do které vmícháme pokrájená vejce.
Celerová pomazánka kterou ozdobíme petrželkou a jíme.
Francouzská cibulačka se sýrem nastrouhaným a zapečeným.
Boršč s klobásou a zakysanou smetanou.
Fazolačka s klobásou, prolisovaným česnekem a octem.
Banánová polévka s piškoty nebo sušenkami.
Cibulačka z červené cibule a zapečenými sýrovými toustíky.
Polévka z uzeného kolena bývá slaná dostatečně.
Krémová celerová polévka s nivou
Ochutnejte recept celerová polévka s bramborem.