Recepty > omáčky > bylinková majonéza
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
4 stroužky česneku, 2 šalotky, 1 lžíce oleje, 1 svazek směsi zelených bylinek, 2 žloutky, 125 ml olivového oleje
Jak připravit tento recept:
Prolisovaný česnek a nasekanou šalotku dáme zesklovatět na rozehřátý olej. Bylinky nasekáme. Žloutky rozmícháme a po kapkách do nich zašleháme olej. Vmícháme všechny ingredience a dochutíme.
Další recepty:
Tatarák z lososa mažeme na topinky.
Žampionová polévka s koprem okyselíme a můžeme podávat.
Domácí tatarka jako příloha k jídlům.
Pečený krocan upečený za častého podlévání šťávou.
Nivová omáčka s těstovinami.
Štika na másle s vhodnou přílohou.
Majonéza z originálních ingrediencí.
Kuře na smetaně s kynutým knedlíkem nebo rýží.
Dýňová polévka se zázvorem na jejíž povrch nasypeme slané sušenky.
Kuře na medu, česneku a zázvoru potíráme marinádou.
Kuřecí salát s majonézou necháme vychladnout a podáváme s pečivem.
Vepřový jazyk s křenovou omáčkou podávame s vařenými brambory.
Losos s křenovou omáčkou a opékanými brambory.
Losos a brusinková omáčka
Dozvíte se zde, jak se připravuje bylinková majonéza a recept na přípravu.