Recepty

Recepty > kuře > brukve plněné náplní z polotovaru na drůbeží sekanou

Brukve plněné náplní z polotovaru na drůbeží sekanou

Potřebné suroviny:

8 brukví, 250 g polotovaru na drůbeží sekanou, 5 lžic mléka nebo smetany, 250 ml vody, 1/4 kostky slepičího bujonu nebo drůbeží vývar, 250 ml smetany, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce másla

Postup přípravy:

Brukve oloupeme a vykrojíme vnitřky. Jemně nastrouháme. Je-li třeba, spodky brukví seřízneme, aby dobře stály. Plníme je náplní, vložíme do kastrolku nebo varné porcelánové nebo skleněné mísy a zalijeme vodou, přidáme bujon i nastrouhanou brukev, přikryjeme a dusíme. Asi za 20 minut jsou brukve i maso měkké. Vyjmeme je z tohoto základu a vše zalijeme smetanou s rozšlehanou moukou. Dobře povaříme, doplníme máslem a podle potřeby dochutíme. Brukve vložíme do této omáčky zpátky jen prohřát. Omáčku můžeme ještě doplňovat nadrobno nakrájenou petrželkou.

Náplň: do rozmraženého polotovaru přidáme mléko nebo smetanu a dobře promícháme. Můžeme přikořenit muškátovým květem.

Další jídla:
Husí játra jako minutka s rýží.
Maďarský kuřecí perkelt podáváme s noky.
Obrácené řízky ke kterým podáváme zeleninový salát.
Marinované kuřecí řízky, na každý položíme plátkový sýr.
Kuře pečené v alobalu asi hodinu.
Drůbeží játra na cibulce podáváme s chlebem.
Drůbeží sekaná připravená z polotovaru.
Zapečená sekaná s rajčaty a sýrem z masové směsi.
Gulášová polévka z mletého masa s polévkovým kořením.
Pečené kuře po staročesku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kuřecí řízky se šunkou a sýrem osmažíme dozlatova.
Kuřecí játra na slanině restujeme.
Těstoviny s vejci

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla brukve plněné náplní z polotovaru na drůbeží sekanou přináší na talíř svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.