Recepty

Recepty > polévky > bramborový paprikáš

Bramborový paprikáš

Suroviny potřebné pro přípravu:

2 cibule, olej, kmín, 2 lžíce mleté sladké papriky, 4 stroužky česneku, 2 litry vody, 8 větších brambor, sterilované lečo, 350 g měkkého salámu nebo klobásky, sůl, kostka hovězího bujónu, 3 lžíce hladké mouky, majoránka, mletý černý pepř, bazalka, gulášové koření

Recept na přípravu:

Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme kmín, mletou sladkou papriku a utřený česnek. Zamícháme, podlijeme horkou vodou, přidáme na kostičky nakrájené brambory a vaříme. Pak vložíme sterilované zeleninové lečo (nemusí být), na kostičky krájený měkký salám nebo klobásu a osolíme. Dochutíme masovým bujónem a zahustíme záklechtkou z vody a hladké mouky. Přidáme majoránku, mletý černý pepř, bazalku, gulášové koření a provaříme. Podáváme s chlebem.

Další recepty:
Houbová polévka na kyselo z čerstvých hub.
Bramboračka s houbami kterou vaříme do změknutí brambor.
Jihočeská bramboračka dochucená octem.
Kulajda s houbami a koprem do které přidáme jemně nasekaný kopr.
Kulajda ze sušených hub do které přes síto přilijeme zahuštěnou smetanu.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Frankfurtská polévka s párkem ochucená paprikou a pažitkou.
Valašská kyselica s brambory.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Špenátová polévka se smetanou, přidáme rozmačkaný česnek.
Ruský boršč vaříme doměkka.
Houbovka se smetanou chutná s pečivem.
Zelňačka s klobásou zjemněná smetanou.
Smetanová žampionová polévka

Recepty
Motto

Bramborový paprikáš má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.