Recepty

Recepty > polévky > bramboračka se sušenými houbami a slaninou

Bramboračka se sušenými houbami a slaninou

Suroviny potřebné pro přípravu:

brambory, sušené houby, anglická slanina, mrkev, celer, petržel, kmín, majoránka, smetana, vaječný žloutek, pepř, sůl

Recept na přípravu:

Houby si předem namočíme. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Drobně pokrájíme anglickou slaninu, a asi polovinu dáme stranou, zbytek necháme vyškvařit v hrnci. Nasypeme na ni brambory a opečeme je. Zalijeme 1,5 l vody a přidáme ostatní očištěnou a na kousky nakrájenou zeleninu. Ochutíme solí, pepřem, kmínem a majoránkou. Polévku zvolna asi 30 minut vaříme. Z polévky odebereme asi polovinu zeleniny a rozmixujeme ji. Vrátíme zpět do hrnce, přidáme houby a vaříme dalších 15 minut. Polévku zjemníme smetanou a rozkvedláme v ní žloutek. Vaříme, dokud se nesrazí. Vyškvaříme zbytek anglické slaniny a polévku na talíři jí posypeme.

Další recepty:
Originální italský recept na Minestrone kterou posypeme sýrem.
Bramboračka na kyselo kterou dochutíme octem.
Houbovka se smetanou chutná s pečivem.
Kulajda ze sušených hub do které přes síto přilijeme smetanu.
Jihočeská bramboračka dochucená octem.
Zeleninová polévka s kukuřicí a rajčaty kterou na závěr posypeme koriandrem.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Pohanková polévka se zeleninou a vejcem.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Bramboračka s houbami dochucená drceným kmínem.
Houbová omáčka k masu chutná s houskovým knedlíkem.
Celestýnské nudle do polévky do kterých můžeme vmíchat trochu petrželové natě.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem.
Krémová bramboračka s hříbky

Recepty
Motto

Bramboračka se sušenými houbami a slaninou má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.