Recepty

Recepty > polévky > bramboračka se sušenými houbami

Bramboračka se sušenými houbami recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

sušené hřibovité houby, 1 cibule, máslo, olej, 7 brambor, 2 mrkve, 1 stroužek česneku, chilli paprička, 8 pepřů, 4 nová koření, 2 bobkové listy, bylinková sůl, 3 lžíce mouky

Recept na přípravu:

Sušené houby alespoň na hodinu namočíme. Nadrobno pokrájenou cibuli osmahneme na másle s malým množstvím oleje, zaprášíme moukou a za stálého míchání osmažíme do růžova. Poté přilijeme trochu vody, rozkvedláme do hladka a dolijeme další vodu tak, abychom měli necelého půl druhého litru. Přisypeme nakrájenou mrkev, kus celeru v celku, přidáme na drobné kousky nakrájené houby a dolijeme vodu, ve které byly namočené. Okořeníme novým kořením, celou chilli papričkou, bobkovým listem, pepřem a osolíme bylinkovou solí. Po čtvrt hodině přisypeme brambory a vše uvaříme do měkka. Několik minut před koncem vaření přidáme jeden utřený nebo vymačkaný stroužek česneku.

Další recepty:
Boršč s klobásou necháme zvolna vařit.
Bramboračka na másle se zeleninou.
Cibulačka z červené cibule podávaná se zapečenými sýrovými toustíky.
Fazolová polévka od babičky každý si nabere, kolik mu vyhovuje.
Jemná cibulačka do které přidáme mléko s rozšlehaným vejcem.
Bramboračka s houbami kterou vaříme do změknutí brambor i hub.
Čočková polévka se zeleninou je podávána ještě za tepla.
Mexická fazolová polévka vaříme do úplného změknutí masa.
Krémová bramboračka s vyšleháme nepříliš tuhou šlehačkou.
Ukrajinský boršč podáváme s kopečkem zakysané smetany.
Kapustová polévka se zeleninou kterou přelijeme smetanou.
Bramboračka se zeleninou

Recepty
Motto

Ochutnejte recept bramboračka se sušenými houbami.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.