Recepty > polévky > bramboračka se sušenými houbami
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
sušené hřibovité houby, 1 cibule, máslo, olej, 7 brambor, 2 mrkve, 1 stroužek česneku, chilli paprička, 8 pepřů, 4 nová koření, 2 bobkové listy, bylinková sůl, 3 lžíce mouky
Recept na přípravu:
Sušené houby alespoň na hodinu namočíme. Nadrobno pokrájenou cibuli osmahneme na másle s malým množstvím oleje, zaprášíme moukou a za stálého míchání osmažíme do růžova. Poté přilijeme trochu vody, rozkvedláme do hladka a dolijeme další vodu tak, abychom měli necelého půl druhého litru. Přisypeme nakrájenou mrkev, kus celeru v celku, přidáme na drobné kousky nakrájené houby a dolijeme vodu, ve které byly namočené. Okořeníme novým kořením, celou chilli papričkou, bobkovým listem, pepřem a osolíme bylinkovou solí. Po čtvrt hodině přisypeme brambory a vše uvaříme do měkka. Několik minut před koncem vaření přidáme jeden utřený nebo vymačkaný stroužek česneku.
Další recepty:
Boršč s klobásou necháme zvolna vařit.
Bramboračka na másle se zeleninou.
Cibulačka z červené cibule podávaná se zapečenými sýrovými toustíky.
Fazolová polévka od babičky každý si nabere, kolik mu vyhovuje.
Jemná cibulačka do které přidáme mléko s rozšlehaným vejcem.
Bramboračka s houbami kterou vaříme do změknutí brambor i hub.
Čočková polévka se zeleninou je podávána ještě za tepla.
Mexická fazolová polévka vaříme do úplného změknutí masa.
Krémová bramboračka s vyšleháme nepříliš tuhou šlehačkou.
Ukrajinský boršč podáváme s kopečkem zakysané smetany.
Kapustová polévka se zeleninou kterou přelijeme smetanou.
Bramboračka se zeleninou
Ochutnejte recept bramboračka se sušenými houbami.