Recepty > polévky > bramboračka s kuřecím masem
Suroviny potřebné pro přípravu:
brambory, zeleninový vývar, kuřecí maso, citrón, smetana ke šlehání, muškátový oříšek, čerstvý kopr, worcesterová omáčka, sójová omáčka, vejce, bílý pepř, sůl
Recept na přípravu:
Oloupeme a omyjeme brambory. Rozkrájíme je na čtvrtky a vaříme asi 20 minut v připraveném zeleninovém vývaru. Opláchneme a osušíme kuřecí maso a nakrájíme je na malé kousky. Pokapeme je citrónovou šťávou, vložíme do malého množství osolené vody a vaříme na mírném ohni asi 10 minut. Potom vařené brambory rozšleháme v polévce. Přilijeme smetanu a okořeníme solí, pepřem, strouhaným muškátovým oříškem, worcesterovou omáčkou a sójovou omáčkou. V trošce horké polévky rozmícháme vaječný žloutek a za stálého míchání přidáme do polévky, která se však už nesmí vařit. Kousky kuřete dáme okapat a vložíme do polévky. Opereme a jemně usekáme čerstvý kopr a před podáváním jej nasypeme do polévky.
Další recepty:
Kulajda ze sušených hub do které přes síto přilijeme smetanu.
Jihočeská bramboračka dochucená octem.
Zeleninová polévka s kukuřicí a rajčaty kterou na závěr posypeme koriandrem.
Originální italský recept na Minestrone kterou posypeme sýrem.
Bramboračka na kyselo kterou dochutíme octem.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Pohanková polévka se zeleninou a vejcem.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Bílá bramboračka do které přidáme mléko s rozšlehaným žloutkem.
Houbová omáčka k masu chutná s houskovým knedlíkem.
Celestýnské nudle do polévky do kterých můžeme vmíchat trochu petrželové natě.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem.
Houbovka se smetanou chutná s pečivem.
Krémová bramboračka s hříbky
Bramboračka s kuřecím masem má své chuťové kouzlo.